Robert Polnar v oddaji Tema dneva delovanje Karla Erjavca označil za lažno, ki je temelj njegovega delovanja

Foto: Nova24TV

Ljubljana, 18. januar 2021 – Mnenje o vložitvi konstruktivne nezaupnice s samo 42 glasovi koalicije KUL se je v oddaji Tema dneva na Nova24TV z Luko Svetina pogovarjal tudi Robert Polnar. Gre za poslanca poslanske skupine DeSUS in katerega je zaradi nestrinjanja o tem, da DeSUS Karla Erjavca podpre za mandatarja, stranka izključila.

V začetku oddaje je voditelj Luka Svetina poudaril, da je KUL konstruktivno nezaupnico vložil z le 42 podpisi, kljub temu, da je Erjavec vse skozi zatrjeval, da ima 43 podpisov, ob tem pa zamolčal, da se tudi Branko Simonovič iz stranke DeSUS ne strinja s konstruktivno nezaupnico. Branko Simonovič je svojo odločitev sporočil v izjavi za javnost.

V nadaljevanju oddaje je Robert Polnar ravnanje Karla Erjavca komentiral z besedami: “Kolega Jurša in Hršak sta dejansko popolnoma spremenila svoje mnenje in sta od ideje ustanavljanja poslanske skupine nepovezanih poslancev odstopila. To tudi pomeni, da sta v celoti sprejela laž Karla Erjavca in ta laž je tudi temelj in osnova vsega njegovega političnega delovanja sedaj, se pravi tudi vložitve konstruktivne nezaupnice.”

Robert Polnar je pokomentiral tudi odločitev Branka Simonoviča o tem, da ne poda svojega podpisa pod konstruktivno nezaupnico: “Kar se tiče reakcije mojega kolega Branka Simonoviča, moram povedati, da sem to pričakoval, midva sva praktično ves čas od začetka tega eksperimenta, ki se ga gre Karl Erjavec, zastopala enako stališče, da tovrstnih zadev ne bova podpirala.” 

Ob tem je potrebno povedati, da je dan pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice Karl Erjavec nastopil v oddaji Tarča in to na nacionalni televiziji, kjer je zatrjeval, da ima zbranih 43 podpisov. Naslednji dan pa se je izkazalo, da temu ni tako in se je za podpise poslancev DeSUS pogajati še v petek, poleg tega pa je uspel zbrati samo 42 podpisov. Prav tako je pri zbiranju podpisov poslancev DeSUS v petek »priskočil na pomoč« tudi Marjan Šarec, vendar koaliciji KUL vseeno ni uspelo prepričati vseh poslancev DeSUS-a, da bi prispevali svoj podpis.

Več lahko preberete na spodnji povezavi, kjer si lahko ogledate tudi video.

 

Vir: [Video] Poslanec Polnar ekskluzivno za Nova24TV o Karlu Erjavcu: “Laž je temelj in osnova vsega njegovega političnega delovanja!”