Občina Rogaška Slatina obvešča, da so se z angažiranjem gasilcev  vzpostavile varnostne cone različnih obravnav v Pegazovem domu Rogaška Slatina, kjer je bilo v sredo zabeleženih 13 okužb s Covid – 19 med oskrbovanci. Začasno premeščanje oskrbovancev znotraj ločenih con je namenjeno preprečevanju možnosti prenosa okužb v čim večji meri.

Z vzpostavitvijo kontejnerja (vstopne točke) pred zgradbo se bo izvajanje varnostnih ukrepov še okrepilo, vse z namenom zmanjšanja možnosti bodočih okužb.

Obvestilo v zvezi z okužbo Covid – 19 v domu oskrbovancev je dostopno tudi na spletišču Pegazovega doma.

Občina Rogaška Slatina je izvajalcu socialno varstvenih storitev ponudila tudi pomoč v obliki zaščitne opreme, s katero sicer dom zaenkrat razpolaga v zadostnem številu.

Ponovno so objavili Priporočila za starejše v času epidemije nove virusne bolezni Covid – 19, ki jih je objavil NIJZ in tudi mlajše populacije spodbujajo k skrbnemu upoštevanju le teh.

Kljub preklicu epidemije, se koronavirus po državi še naprej pospešeno širi, okužbe pa so razpršene po vsej Sloveniji. Žal se tudi v občini Rogaška Slatina število okuženih povečuje, zato občanke in občane pozivajo, da se spoštuje priporočila NIJZ. 

Vir: Občina Rogaška Slatina