Rogaška Slatina bo na 38. knjižnem sejmu mesto v gosteh

Foto: Občina Rogaška Slatina

Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič in direktor Gospodarske zbornice Slovenije, Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev Vladimir Kukavica sta v prostorih občine podpisala Pismo o nameri, s katerim sta se dogovorila, da bo Rogaška Slatina mesto v gosteh na 38. Slovenskem knjižnem sejmu od 22. do 27. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Slovenski knjižni sejem je največji knjižni dogodek leta, ki združuje do 400 kulturnih prireditev. Letos bo potekal tako v živo kot tudi preko spleta, tematsko pa bo posvečen 100. obletnici rojstva priljubljene otroške pisateljice in novinarke Ele Peroci. To je tudi razlog, da so k sodelovanju kot mesto v gosteh povabili Rogaško Slatino, kjer se je pisateljica rodila. Gospod Vladimir Kukavica je povedal, da gre za občino, ki ji je mar za kulturo, da so zaznali pomembnost rojakinje v literarnem prostoru in ji posvečajo letošnje leto, zato so veseli, da so se odločili tudi za sodelovanje na Slovenskem knjižnem sejmu. Župan mag. Branko Kidrič pa v sodelovanju vidi priložnost promocije občine in kraja skozi kulturo. Trudili se bodo, da bodo kredibilen in zanesljiv partner ter da bodo upravičili zaupanje organizatorja.

Finančni vložek Občine Rogaška Slatina znaša 5.000 EUR. Za ta znesek jim pripada naziv Rogaška Slatina – Mesto v gosteh na 38. Slovenskem knjižnem sejmu 2022, sejemski prostor v velikosti 16 m2 ter možnost izvedbe do sedem sejemskih dogodkov kulturnega, literarnega, turističnega, strokovnega in gospodarskega značaja.

Avtor: Občina Rogaška Slatina