Rogaška Slatina: Izvedba otroškega igrišča v letu 2018 je znašala 240.000 eur

Foto: Občina Rogaška Slatina

Območje Janine na vzhodu osrednjega zdraviliškega območja Rogaške Slatine s svojimi več kot 45 ha velikimi površinami gozdov in travnikov predstavlja enega izmed pomembnejših gradnikov zelenega sistema naselja.

Občina Rogaška Slatina postopoma, vendar sistematično ureja širše območja Janine. V letu 2018 so skladno z najboljšimi evropskimi standardi uredili 1.300 m2 veliko centralno otroško igrišče. Manjši objekt tik ob otroškem igrišču je letošnjo pomlad z menjavo kritine in stavbnega pohištva dobil prenovljeno podobo. Leta 2021 so obnovili razgledni stolp, jeseni 2022 pa še dostopno pot do smučišča, je zapisano v sporočilu za javnost na spletni strani Občine Rogaška Slatina.

V letošnjem letu so ponudbo igral na igrišču dopolnili z ravnotežnimi igrali za večje otroke. Igrala proizvaja podjetje Kompan iz Nemčije, ki predstavlja enega vodilnih in izredno zanesljivih proizvajalcev otroških igral in urbane opreme. Investicija skupaj z nadzorom je znašala 43.000 eur.

Območje Janina tako skupaj z razvojem ostale rekreacijske in športne infrastrukture postaja eno od središč družabnega življenja občanov in gostov Rogaške Slatine.

Občina Rogaška Slatina