Rok Čakš: “Če je mogla oditi Hojnikova, je zdaj čas, da odide tudi Šarec. Tu ni več stabilnosti v vladi”

Rok Čakš v pogovoru za Domovino. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina)

Politični analitik in novinar Rok Čakš je kot mnogi tudi izredno kritičen do dela ministra Marjana Šarca v zadnjih dneh. Slovensko javnost namreč v zadnjih dneh razburja sporni javni razpis s katerim je Šarčevo mininistrstvo za promocijo poklica vojaka namenilo 2 milijona evrov. Najbolj sporno pri tem poslu je dejstvo, da je MORS sredstva dodelil podjetju, ki pa dejansko spoloh ne posluje oziroma je bilo ustanovljeno le nekaj dni pred razpisom.

Spomnimo, da ne gre za osamljen primer spornih razpisov Golobove vlade, saj je en takšen pred dnevi s položaja odnesel ministrico za javno upravo Sanjo Ajanovič Hovnik. Takšni javni razpisi pa so dejansko pričeli sprožati že spore znotraj same stranke Gibanja Svoboda. Pred dnevi je namreč kar Mojca Šetinc Pašek pozvala ministra Marjana Šarca k odstopu. O tej temi je s Petrom Meršetom za Domovino spregovoril tudi Rok Čakš.

“Če je mogla oditi Hojnikova, je zdaj čas, da odide tudi Šarec oziroma prevzame odgovornost. Imajo notranja razhajanja oz. trenja. Tu ni več te stabilnosti, ki je bila v dobrem prvem letu vlade,” je prepričan Rok Čakš. Politični analitik je prepričan, da bi vse zadeve in prepričanja, ki jih je pred mandatom napovedoval Robert Golob, slednjemu morale dati vedeti, da toliko odstopov v zadnjem obdobju kaže, da nekaj gre narobe. “Če se ti, po vseh Gallupovih testih in postopkih, da si kot manager res izbral kadrovsko najboljšo ekipo, zgodi, da ti je polovica ministrov odletela že po letu in pol, potem je jasno da si v velikih težavah…” razmišlja Rok Čakš.

Vir: Domovina