Rok Čakš: “Golob se je “potrudil” in dal signal, da če se oglasiš se da plače reševati tudi izven novega obljubljenega plačnega sistema v javnem sektorju”

Rok Čakš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

“Očitno, če zagroziš s stavko se da rešiti nekaj tudi izven obljubljene reforme plačnega sistema,” je ob zadnjih potezah Golobove vlade dejal Rok Čakš. V zadnjem obdobju je namreč v Sloveniji bilo napovedanih kar nekaj stavk in vse so se “predčasno” zaključile, saj je predsednik vlade čudežno poskrbel ali bolje rečeno obljubil, da bo poskrbel za plače tistih, ki želijo stavkati.

Pod Robertom Golobom smo kot kaže priča počasnemu ali pa z njegovim tempom hitremu razpadu javnega plačnega sistema. Predsednik vlade namreč po novem letu vsem, ki so napovedovali stavke ali pa so o njej “razmišljali” hitro ponudil boljše plače. Tako so denimo v minulih dneh pomočnice vzgojiteljic pridobile 4 plačne razrede, sodnikom je obljubil dodatke v višini 600 evrov. Vendar se ob tem poraja vprašanje: Kaj pa plačni sistem v javnem zdravstvu?

“Očitno, če zagroziš s stavko se da rešiti nekaj tudi izven obljubljene reforme plačnega sistema. Edine stavke, ki je ni preprečil je tista, ki se jo je tudi sam udeležil,” takšne poteze premierja ocenjuje Rok Čakš.

Vir: Twitter