Rok Čakš: “Na RTV Slovenija je čisto socialistična logika, saj je edino kar zahtevajo, da jim država nakaže denar”

Rok Čakš v pogovoru za Domovino. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina)

Politilni analitik in urednik Domovine Rok Čakš je v Odmevu tedna izrekel nekaj dejstev povezanih z RTV Slovenija in njenim delovanjem. Kot je izrazil prepričanje trenutno vodstvo na RTV Slovenija deluje s povsem socialistično logiko. In kot je opozarjal Jaša Jenull za javno zdravstvo in šolstvo kako želi do državnega denarja, ravno to prakso vidimo na RTV Slovenija.

Kot je za Domovino dejal Rok Čakš smo na RTV Slovenija priča politiki oziroma vodenju, ki namesto, da bi sama poiskala denar ter povečala prihodke, denar zahteva od države. Hkrati pa se po mnenju Čakša novo vodstvo niti ne trudi zmanjšati stroške poslovanja.

Da se novo vodstvo obnaša povsem netržno, po mnenju Roka Čakša kaže tudi izsiljevanje vodstva z nekaterimi prenosi in dogodki. “Mislim da je bil to bolj poskus izsiljevanja – če ne boste, ne bo olimpijskih iger, ne bo evropskega prvenstva v nogometu, kar vedo da ljudje radi gledajo. To so sicer res drage pravice, ampak omogočajo tudi največji trženjski potencial,” je prepričan Rok Čakš.

Vir:Domovina