Rok Čakš: “Priča smo miselnosti prisilne solidarnosti, ki je relikt 50 let komunistične ideologije”

Foto: Zajem zaslona Domovina

Politični analitik Rok Čakš je za Domovino spregovoril o delovanju koalicije v boju z obnovo po uničujočih poplavah, delovanju opozicije in nenazadnje zadnjih aktualnih dogodkih okoli Levice in Luke Mesca. Čakš se v svojem razmišljanju tako ni mogel izogniti tako imenovani prisilni solidarnosti, ki jo uvaja Golobova vlada in samemu nastopu Luke Mesca v oddaji Tarča, ki je pokazal nepoznavanje dela, ki ga opravlja minister.

Kljub temu, da opozicija sodeluje konstruktivno in je vladi pomagala pri prvih korakih sanacije po uničujočih poplavah, bi po besedah Roka Čakša sedaj morala zopet zavzeti svojo primarno nalogo. Pri obnovi po uničujočih poplavah bo šlo za milijonske projekte, ki jih je potrebno nadzorovati in to bi morala izvajati opozicija.

Poltični analitik je kritičen tudi do solidarnosti, ki nam jo sedaj želi na nek način vsiliti trenutna oblast.“To je miselnost prisilne solidarnosti, ki je relikt 50 let komunistične ideologije. Jedro tega vprašanja je, da je treba vzeti tistim, ki imajo več. In ta prisilna solidarnost je točno to,” je kritičen Rok Čakš do trenutne solidarnostne politike.

Po besedah Roka Čakša šele sedaj, ko je prvič na oblasti Luka mesec postaja politik. Po njegovih besedah smo namreč ministra prvič kot socialista slišali izjaviti, da ni denarja in da se moramo tega zavedati. Šele sedaj bi lahko Mesec postal pravi voditelj Levice.

Vir: Domovina