Rok Čakš za Domovino: “Svetlana Makarovič ima očitno neke nerazčiščene stvari znotraj sebe, ni pomirjena sama s seboj.”

Rok Čakš v pogovoru za Domovino. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Domovina)

Očitno ima neke nerazčiščene stvari znotraj sebe, ni pomirjena sama s seboj,” je o zadnjem ekscesu, ki si ga je privoščila Svetlana Makarovič, povedal novinar Rok Čakš. Teden, ki je za nami je namreč zaznamoval tudi nepooblaščen prihod Svetlane Makarovič s še dvema petkovima kolesarjema Jašo Jenullom in Borisom A. Novakom, na oder Cankarjevega doma, ob prireditvi ob kulturnem prazniku.

Kot je v pogovoru za Domovino razmišljal Rok Čakš se mu Makarovičeva na nek način smili, ker ni pomirjena sama s seboj. Kot je v nadaljevanju razmišljal oseba, ki je pomirjena sama s seboj ima neko dostojanstvo, se ne izpostavlja na takšen način kot je to uprizorila Makarovičeva ob kulturnem prazniku.

Čakš je za Domovino spregovoril tudi o politiki, ki smo ji priča s strani Roberta Goloba. po njegovem mnenju imamo trenutno vlado oziroma predsednika vlade, ki deli določene obljube, samo zato da umiri situacijo s katero se sooči. S takšnim ravnanjem zadeve politično obrne v svoj prid in upa, da se s časom s tem ne bo nihče več ukvarjal. Predsednik vlade se prav tako s časom ne ukvarja ali bodo zadeve dejansko realizirane in to kaže, da mu ni verjeti na besedo.

Vir: Domovina