Rok Frelih: “Pri nas se gradi lik Goloba sončnega kralja, nekoga, ki ni za nič krivi, krivi so ministri in to kljub temu, da krivdo za slabo delovanje vlade nosi ravno on”

Rok Frelih in Peter Merše v pogovoru. (Foto: Zajem zaslona Domovina)

Novinar in dober poznavalace slovenskega političnega parketa Peter Merše, se je z Rokom Frelihom za Domovino pogovarjal o trenutnih dogodkih povezanih z vlado. V Sloveniji so namreč morali svoje stolčke zapustiti kar trije ministri Golobove vlade, samo vlado pa pretresajo mnoge afere. Ob vsem tem pa se predsednikk vlade na vrh EU pelje s svojo (ljubico, partnerko?).

In zakaj se to vse lahko dogaja v Sloveniji? Rok Frelih to vidi v tem, da mediji skušajo Goloba predstaviti kot nekoga, ki je izredno sposoben in ni hkrati za nič kriv. Ali je temu res tako? “Gradi se lik Goloba sončnega kralja, nekoga, ki ni za nič kriv, krivi so ministri. V končni fazi pa vemo, realno je za dobro delovanje odgovoren predsednik vlade sam,” za Domovino pojasnjuje Rok Frelih.

Komenator je spregovoril tudi o precedensu, ki je mogoč samo v Sloveniji. To je, da ljudje na volitvam politikom izrečejo nezaupnico, nova vlada pa te ljudi nagradi s kar dvojno ministrsko funkcijo. “Bratuškova in Šarec sta bila že odpisana politična lika. Sedaj pa sta dvojna ministra in to brez kakršnihkoli kompetenc na svojem področju. To je bizarno,” pojasnjuje Rok Frelih.

Vir: Domovina