Roka roko umije – DVK realizirala napoved RTV Slovenija, da bodo razpravljali o predhodni razglasitvi uradnih rezultatov referendumov?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Vse bolj relevantno je vprašanje kdo koga ščiti v Sloveniji? Če je namreč še pred dobrim tednom dni Državna volilna komisija negodovala in zanikala informacije, da naj bi razpravljali o možnosti skrajšanja roka za razglasitev uradnih rezultatov volitev, to kot kaže sedaj postaja realnost.

Glede na rezultate volitev in postopanje DVK se kot kaže vladajoči politiki neizmerno mudi z zaposlitvami novih ministrov in “čistko” na RTV Slovenija? Kot poroča Spletni časopis naj bi na predlog vseh treh parlamentarnih strank na DVK o tej zadevi razpravljali že danes. Vladne stranke naj bi to upravičevale s tem, da naj bi bil jasen izid glasovanja in zato ni potrebno določati točnega števila volilnih upravičencev.

Foto: Spletni časopis

Na drugi strani novinar Peter Jančič ugotavlja, da se bolj kot kar koli drugega vladajoči politiki mudi zaradi lastni apetitov. To naj bi dokazovalo dejstvo, da naj bi že v ponedeljek predsednik vlade Robert Golob razkril imena novih ministrov. Ob tem poudarja, da predstavniki vladnih strank s te predlagajo rešitev, ki bi njihovim strankarskim kolegom zagotovile kar se da hitro nove funkcije v vladi ter nenazadnje prevzem RTV Slovenija.

Vir: Spletni časopis