Roman Vodeb: “Sedaj se bova z Urško dajala na “njenem” sodišču.”

Foto: Zajem zaslona / YouTube (TV3)

Slovenija je pod Robertom Golobom dobila nov dmenzijo svobode govora in ta je samo do tam, ko se ne dotika njih samih. Ko se stvari prično dotikati vladajoče elite, se kaj kmalu srečamo z vprašanjem svobode govora, nenazadnje pa dobimo tudi nekakšne vladne službe, ki preučujejo domnevni sovražni govor. kljub temu, da mnogi pravniki opozarjajo, da gre za zelo občutljivo temo, se ta politika na to ravno ne ozira.

Da svoboda govora velja le do določene ravni je nenazadnje občutil Roman vodeb, ljudje pa so skozi njegov primer to tudi lahko videli. Pred časom je namreč Vodeb s strani policije prejel kazen, ker naj bi v oddaji Faktor svojim nastopom užalil predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. S tem so tudi državni organi pokazali, da je pojem svobode govora izredno relativen pojem.

Vendar kljub temu se Roman Vodeb ne da in bo svojo svobodo govora dokazval na sodišču. Kljub temu, da kot je razvidno iz njegovega zapisa dvomi v neodvisnost slovenskega sodnega sistema. “Sedaj se bova z Urško dajala na “njenem” sodišču,” je zapisal Roman Vodeb. Novinar Bojan Požar je ob tem navedel, da bomo sedaj lahko videli slovensko pravno državo.

Vir: Twitter