Romana Tomc glede izjav ob vrhu EU Robertu Golobu sporoča: “Prosim ne sramotite Slovenije!”

Vrh EU in Robert Golob. (Foto: Twitter / Vlada RS)

Včeraj je v Bruslju potekal vrh Evropske unije, ki se ga je udeležil tako slovenski premier Robert Golob in tudi predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Vse kaže, da tudi tokrat predsednik slovenske vlade ni ravno briljantno predstavljal Slovenije, ampak je z nekaterimi izjavami nakazal, da smo s trenutno vlado bližje stališčem agresorja kot napadene suverene države.

“Danes bo z nami predsednik @ZelenskyyUa. Pri vsakem mirovnem načrtu je temelj pripravljenost obeh strani. Bojim se, da se obe strani pripravljata na zaostritev vojaških spopadov. To ne more biti dobra popotnica za mirovniški načrt.” S takšnimi besedami so uradno stališče Roberta Goloba predstavili na Vladi Republike Slovenije. 

Janez Janša, ki je prvi obiskal Ukrajino po napadu Rusije je takšne besede oziroma stališče predsednika vlade Goloba opisal s pojasnilom: “Ukrajini ni dveh enakih strani. Je le agresorska Rusija in napadena Ukrajina. Zločinec in žrtev. Pomagajte žrtvi, da se ubrani in ne delajte sramote Sloveniji Vlada RS na vrhu Evropske unije.”

Do besed predsednika vlade je izredno kritična tudi evropska poslanka Romana Tomc, ki je mnenja, da Golob s takšnimi izjavami sramoti Slovenijo v Evropi. “Spoštovani predsednik Vlade RS dr. Robert Golob. Sedim v dvorani kamor je prišel Volodimir Zelenski. Če bi tole izjavili v Evropskem parlamentu, bi vas izžvižgali. Prosim, ne sramotite Slovenije!”, je bila kritična do izjav premierja Romana Tomc.

Vir: Twitter