Romana Tomc: “Matjaž Nemec pokazal, da želi po putinovsko odločati kdo lahko govori in kdo ne. Pri tem ni meja in morale.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter in Nova24TV)

Minuli konec tedna je nadomestni evropski poslanec SD Matjaž Nemec veliko prahu dvignil s svojo pobudo evropskim institucijam, da bi ukinili Nova24TV. S tem je pokazal kako in na kakšen način si predstavlja demokracijo in pluralizacijo medijskega prostora. Po vzoru Jugoslavije iz leta 1945?

Njegovo dejanje je sprožilo tudi ostre odzive nekaterih slovenskih evropskih poslancev in družbenega omrežja v Sloveniji. Kaj takšne poteze evropskega poslanca iz Slovenije pomenijo, je evropska poslanka Romana Tomc opisala z besedami: “Matjaž je lepo pokazal, kako dela levica v Bruslju. Po putinovsko bi odločali, kdo lahko govori in kdo ne. Zraven pa bi sprejemali resolucije in direktive o medijski svobodi. Laž in diskreditacija jim nikoli nista bila tuja. Za njih ni meja in ne morale.”

V nadaljevanju svojega odziva se je Tomčeva še malo pošalila na račun Matjaža Nemca. “Ker imamo danes na voljo druge načine, TV ekran najbrž ne uporablja nihče več. Razen nadomestnega poslanca Matjaža, ki bi očitno rad več razvedrilnega programa,” je zapisala Romana Tomc. Ob tem je poslancu Nemcu še obrazložila, da so TV ekrani v pisarnah namenjeni spremljanju sej v dvoranah.

Vir: Twitter