Romana Tomc: “Medtem, ko Luka Mesec zavaja, da je šlo v novembru in decembru za dvig pokojnin, sov času Janševe vlade upokojenci prejeli 1000 evrov”

Romana Tomc (Foto: Facebook)

Politiko ali bolje rečeno stališče vlade Roberta Goloba do upokojencev je v svoji izjavi predstavila evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke Romana Tomc. Kot je poudarila Tomčeva smo danes priča obljubam trenutne vlade, medtem, ko so upokojenci v času vlade Janeza Janše, pomoč dejansko občutili.

Romana Tomc je namreč izrazila prepričanje, da so upokojenci v času vlade Janeza Janše, prejeli v različnih oblikah pomoči 1000 evrov dodatnega denarja. Danes pa so z vlado Roberta Goloba in ministra Luke Mesca deležni samo obljub. V izjavi je demantirala tudi navedbe ministra Mesca, da naj bi upokojenci prejeli novembra in decembra, izredne uskladitve pokojnin.

Evropska poslanka poudarja, da je v resnici šlo za majhen dodatek k pokojninam, ki pa ga v mesecu januarju niso več prejeli. S tem vlada kaže svoj mačehovski odnos do upokojencev in to samo zaradi tega, ker so mnenja, da so upokojenci pripravljeni potrpeti. Hkrati Tomčeva izraža žalost oziroma zaskrbljenost, da so razne organizacije (ZDUS, Srebrna nit) pustile na cedilu ob tem pa simpatizirajo z Levico na ministrstvu.

Žalosti jo tudi, da je trenutna vladna garnitura te organizacije uspela prepričati, da se lahko z dolgotrajno oskrbo še malo počaka.

Vir: Twitter