Romana Tomc na Frankolovem poudarila, da mora odmik od tradicionalnih vrednot postati preteklost, zato so prihajajoče evropske volitve prelomne

Foto: X Jelka Godec

Včeraj se je na Frankolovem pri Vojniku odvijalo regijsko srečanje članov in simpatizerjev stranke SDS iz Celja in širše okolice. Srečanje je imelo dvojno noto in sicer zabavno-družabni del ter uradni del na katerem so se predstavili trije kandidati za evropske poslance ter predstavili pomen prihajajočih evropskih volitev. Srečanja so se tako udeležili Romana Tomc, Franc Kangler in Karin Planinšek.

Na uradnem delu so tako prisotnim spregovorili Romana Tomc, ki je poudarila, da so te volitve ene ključnih, saj se bo na njih oblikovala pot Evropske unije v prihodnje. Kot je izrazila, se tokrat volivke in volivci odločajo ali želijo imeti Evropo tradicionalnih vrednot, saj smo v zadnjih letih spremljali Evropo, ki se je od tega oddaljevala. To mora po njeno postati preteklost, zato je še kako pomembno, da se prihajajočih volitev udeleži čim večje število ljudi.

Z njenim stališčem sta se strinjala tudi nekdanji mariborski župan in poslanec Franc Kangler in predstavnica mlade generacije Karin Planinšek. Na srečanju je zbrane nagovorila tudi vodja poslanske skupine SDS in podpredsednica stranke Jelka Godec, ki je prav tako kot kandidati za evropske poslance poudarila pomen čim večje udeležbe na prihajajočih volitvah. Zaradi tega je vse zbrane nagovorila, da se v čim večjem številu udeležijo tega praznika demokracije.

Na srečanju je potekal tudi neformalni del na katerem so se člani in simpatizerji pomerili v športnih igrah, prav tako je na srečanju potekalo tekmovanje v kuhanju golaža. Največ športnih uspehov so dosegli člani odborov iz Vojnika, Šentjurja in Zreč, nagrada za najboljši golaž pa je pripadla Šentjurskemu odboru.

Uredništvo