Romana Tomc: ” Ne Ursula von der Leyen ne Vera Jourova nimata poguma stopiti v bran vladavini prava in depolitizaciji medijev v državah, kjer vlada levica”

Ena od vrlin, ki bi jo morali imeti politiki je tudi pogum! Vendar ta vrlina pri mnogih in prevečkrat izostane in nič drugače ni v primeru same predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, ki ji sledi tudi komisarka Vera Jourova. Kot opozarja evropska poslanka Romana Tomc, namreč omenjeni članici evropske komisije ne bosta branili vladavino prava in depolitizacijo medijev v državah kjer vlada levica.

Po tem, ko smo bili priča nedopustnim pritiskom evropske komisarke na Ustavno sodišče v primeru Zakona o RTv Slovenija, so trije evropski poslanci na predsednike evropske komisije naslovili pismo. V njem so opozorili, da se v Evropi slabša vladavina prava. V preteklem tednu je Točeva dobila odgovor predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, iz katerega pa izhaja, da se tako sama kot komisarka Vera Jourova ne bosta postavili v bran vladavini prava in depolitizaciji medijev.

“Predsednica Komisije je po poplavah sicer obiskala Slovenijo in obljubila evropsko pomoč, kar je pohvale vredno. A potrebno je vedeti, da so denarno pomoč iz solidarnostnega sklada brez izjeme dobile vse države, ki so utrpele velike naravne katastrofe in so zanjo zaprosile. Obisk gre razumeti tudi že kot predvolilno lobiranje, saj naj bi si predsednica von der Leynova želela še en mandat na čelu Evropske komisije. Da bi ji to uspelo, na svoji strani potrebuje tudi čim več predstavnikov Evropskega sveta,” takšno stališče von der Leynove razume Romana Tomc.

Celoten zapis si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Romana Tomc