Romana Tomc: “Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

Priznanje Roberta Goloba, da je s prihodom na oblast ukazal narediti čistke na policiji in na RTV Slovenija ni ostalo prezrto niti v Evropski uniji. Vendar kot vse kaže pa edino v Sloveniji takšen človek brez kakršnih koli posledic še naprej vodi vlado. Kaj bi takšno priznanje pomenilo v Evropi in kako gledajo nanj, je v zapisu komentirala evropska poslanka Romana Tomc.

Kot pojasnjuje Tomčeva se takšne informacije oziroma izjave hitro širijo tudi v Evropskem parlamentu. “Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji,” je zapisala Romana Tomc. V nadaljevanju je zapisala, da so nekateri njeni kolegi ob takšnem nastopu nekoga kot je predsednik vlade doživeli pravi šok. 

S svojim nastopom pa kot pojasnjuje Romana Tomc je Robert Golob sedaj pokazal svoj pravi obraz. “Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj. Sicer pa takšna aroganca ni nič novega, vse to je napovedal že pred volitvami, ko nas je zmerjal s fašisti,” še dodaja Romana Tomc. Danes smo priča, da se v Sloveniji po letu in pol vladanja še vedno izvajajo brutalne čistke, hkrati pa smo priča dnevnemu dviganju davkov, na drugi strani pa se plačuje usluge ljudem, ki so tej vladi pomagali na oblast.

Vir: X