Romana Tomc opozorila na vzpon komunistične ideologije v Sloveniji in Evropski parlament pozvala k obsodbi obujanja totalitarnega režima

Foto: Romana Tomc

Evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke Romana Tomc je v Bruslju opozorila na nedopustno ravnanje vlade Roberta Goloba. V svoji razpravi je namreč opozorila, da ukinitev spomina na žrtve komunističnega režima predstavlja podlago za vzpon komunistične ideologije.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1664279207302803456?s=20

V razpravi je Tomčeva dejala, da gre pri ukinitvi omenjenega tega dne za sprevrženo dejanje slovenske vlade, pod vodstvo Roberta Goloba. Poudarja še, da je vlada s tem ponižala nedolžne žrtve in zanikala temeljne civilizacijskih norm. Prav tako je mnenja, da je takšno ravnanje v posmeh evropskim vrednotam in demokraciji.

opozorila je tudi, da Slovenija nikoli ni sprejela Resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu. Žalosti jo, da v Sloveniji še danes nekateri slavijo komunistične zločince, na drugi strani pa žrtvam tega ravnanja, med katerimi so tudi otroci, odrekajo pravico do groba. Tomčeva je prepričana, da je izredno nevarno, če ima oblast politika, ki opeva komunistični režim. Zaradi tega je Evropski parlament pozvala, da kot branik evropskih vrednot ostro obsodi obujanje totalitarnega režima.

Vir: Twitter