Romana Tomc: ” Upokojenci so v času vlade Janeza Janše dobili višje pokojnine in solidarnostne dodatke, pod Golobovo bodo dobili višje položnice”

Foto: SDS

Vsi dogodki in poteze okoli vlade Roberta Goloba v povezavi z upokojenci kažejo, da bodo le ti po novem deležni popolnoma drugačne obravnave kot so ji bili priča pod vlado Janeza Janše. Medtem, ko jih je Janševa vlada pomagala na različne načine (solidarnostni dodatki, gradnja novih domov za starejše, urada za demografijo) in tudi zvišanjem pokojnin, je na drugi strani vlada Roberta Goloba povsem nasprotnega prepričanja.

Vsem je znano, da se je Golobova vlad odločila ukiniti Urad za demografijo, tudi zakon o dolgotrajni oskrbi so se odločili odložiti, ker ne vidijo prevelike “potrebe” po odpiranju te teme. Kaj torej lahko upokojenci pričakujejo od trenutne vlade?

“V času vlade JJ @strankaSDS so upokojenci dobili višje pokojnine, solidarnostne dodatke, nove domove za starejše, urad za demografijo in sistemsko ureditev dolgotrajne oskrbe. V času vlade RG @Gibanje_Svoboda bodo dobili višje položnice in višje cene v domovih,” je novico, da se jeseni obetajo še podražitve oskrbnin v domovih za starejše, komentirala evropska poslanka Romana Tomc. 

Na spletu ljudje vse več delijo prepričanje, da bodo upokojenci pod vlado Roberta Goloba izgubili vse “privilegije”, ki jim jih je namenila vlada Janeza Janše in se jim obetajo težki časi.

Vir: Twitter