Romana Tomc v pojasnilo Asti Vrečko: “Edina rešitev, da se vam vaša poštevanka izide je, da ponovno povišate davke”

Foto: Romana Tomc

Kako velika panika vlada v Levici in celotni vladi, kaže zadnji nastop Aste Vrečko v oddaji Tarča. Ministrica za kulturo je namreč na očitke opozicije, ki ji je razlagala zakaj je bil njihov neuspeh na evropskih volitvah tako močan, že skoraj histerično vpila. Nova, stara evropska poslanka Romana Tomc ji je tako pojasnila, da dejansko njihovim praznim obljubam nihče več ne verjame.

https://x.com/strankaSDS/status/1801339071324659977

Kot mnogi drugi je tudi Tomčeva poudarila, da je edino kar zna trenutna vlada početi, je višanje davkov in tudi vse njihove obljube pred volitvami temeljijo izključno na višjih davki. “Navajeni smo na kup praznih obljub. 30 dni do specialista, 30000 stanovanj do 2030. Ničesar od tega niste uresničili, niti nobene reforme. Ste pa povišali davke in povišali obremenitve plač. Slovenija ima že danes eno največjih obremenitev plač z davki in posebej s prispevki. Uvajate nove prispevke na zdravstvenem področju, prispevek za dolgotrajno oskrbo, prostovoljni zdravstveni prispevek se je pretransformiral samo v obveznega,” je Asti Vrečko pojasnila Romana Tomc.

Na drugi strani je Tomčeva poudarila, da so ljudje prepoznali vse te prazne obljube in jih nenazadnje tudi kaznovali preko podpore opoziciji. S svojim glasom opoziciji pa so ljudje po mnenju Tomčeve nagradili poštene programe ter evropske in slovenske vrednote.

Vir. X