Romana Tomc Veri Jourovi: “Evropska komisija na preizkušnji. Ali je zavzemanje za vladavino prava in svobodo medijev strokovno in iskreno?”

Foto: Romana Tomc

V času vlade Janeza Janše so na slovenski levici ves čas ponavljali kako naj bi bila kršena svoboda medijev in novinarjev. O tem so nenazadnje poročali v Evropi in evropski komisiji, ki je na koncu dala pozitivno mnenje slovenski pluralizaciji medijskega prostora. Danes, ko sami poskušajo “zavzeti” celo nacionalni mediji, kar jim je nenazadnje preprečilo Ustavno sodišče pa molčijo, pritožujejo se samo nad sodiščem, ker ni potrdilo njihovemu prepričanju.

Sedaj bo na obisk v Slovenijo prišla komisarka Vera Jourova, ki bo dejansko preverila oziroma se seznanila o svobodi medijev. Takšno odločitev nenazadnje pozdravlja tudi evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke Romana Tomc, ki se je s pismom obrnila na evropsko komisarko.

“Pozdravljena v Sloveniji, komisarka @VeraJourova. EU_Commissionje na preizkušnji. Ali je zavzemanje za vladavino prava in svobodo medijev strokovno in iskreno? Ali pa so izjave in poročila Komisije odvisne od politične barve vlade?”, je ob tem še zapisala Romana Tomc. Hkrati z obiskom pa v oči bodejo navedbe, da naj bi se komisarka srečala s predsednikom Ustavnega sodišča. “Ko/će domači politični pritiski ne zadoščajo, se angažira tujce …”, je novico komentiral novinar Bojan Požar.

Vir: Twitter