Romana Tomc z zahtevo po razkritju dejstev, o izrečenih neresnicah v EU s strani gostov, zadala “šah mat” Ireni Jovevi

Foto: Zajem zaslona Twitter (Davor Božič)

Razprava, ki jo je v Evropskem parlamentu pripravila Romana Tomc na temo svobode medijev je kot kaže zadela jedro problema, saj se na levici panično branijo in iščejo izgovore. Vendar se z vsakim nastopom bolj kaže, da je to res pereča tema v Sloveniji in da se njihovi načrti o prevzemih osrednjih medijev ne odvijajo kot so si zamislili.

Da gre za temo, ki ni ravno prijetna za slovensko levico, nenazadnje kaže tudi zadnje soočenje evropskih poslank na N1 Irene Joveve in Romane Tomc. Tako levica kot Joveva želijo ljudi prepričati, da je šlo le za šov, ki naj bi bil namenjen volivcem SDS. Hkrati je Joveva dejala, da naj bi šlo za vzporedni svet s sprenevedanji gostov.

Ker je šlo za težke obtožbe je Romana Tomc od kolegice evropske poslanke želela dobiti konkreten odgovor katero dejstvo izrečeno v Evropskem parlamentu ne odraža stanja v Sloveniji. Večkrat jo je pozvala naj pove ime in priimek gosta, ki je izrekel kakšno neresnico stanju medijev v Sloveniji.

Da gre tako pri Jovevi kot slovenski levici za iskanje opravičil, kaže tudi dejstvo, da je sama komisarka Jourova zelo resno vzela na znanje dejstva, ki jih je slišala v razpravi, saj je slika popolnoma drugačna, kot so jo želeli prikazati na levici.

Vir: Twitter