Romunskemu vozniku med Polskavo in Šentrupertom trikrat izmerili bistveno prekoračeno omejitev hitrosti

Foto: PU Celje

Policisti Postaje prometne policije Celje in policisti Uprave avtocestne policije so sinoči v večernem času ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW, romunskih registrskih številk, po avtocesti A1, iz smeri Maribora proti Ljubljani, vozil z občutno povečano hitrostjo.

Prva meritev hitrosti je bila opravljena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Polskava, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 130 km/h, vozil 180 km/h. Hitrost vožnje voznika je bila ponovno izmerjena na stacionarnem merilniku hitrosti izven naselja Slatina, kjer je voznik, pri omejitvi hitrosti 100 km/h, vozil 171 km/h. S takšno hitrostjo je nadaljeval vse do Šentruperta, kjer sta policista Postaje prometne policije Celje, izvajala meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti in sta izmerila hitrost prihajajočega vozila, s katerim se je voznik na delu avtoceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h vozil 195 km/h.

Da sta policista voznika lahko zaustavila sta se vozila za njim do izvoza Trojane, kjer sta ga zaustavila in mu opisane prekrške tudi predstavila. Vozniku sta izrekla globo v višini 1.950 € in 17 kazenskih točk. Globo je plačal takoj v polovičnem znesku.

PU Celje