Roni Kordiš s skrajno (ne)spoštljivo komunikacijo – Boruta Pahorja obtožil, da je za sabo pustil sam drek

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Ne mine dan, da se s slovensko levico ne bi srečevali z dvojnimi vatli. V zadnjem času je najbolj na “udaru” spoštljiva komunikacija in sovražni govor. Državljanom tako želijo vcepiti svojo teorijo o spoštljivi komunikaciji, hkrati pa sami uporabljajo ravno najbolj nespoštljivo in žaljivo komunikacijo. Pri tem se jim dodobra pridružuje tudi Roni Kordiš.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1662898246014976002?s=20

Za takšno ravnanje pa so največkrat “krivi” politiki, ki jim širša evropska in svetovna javnost daje prednost pred njihovo trenutno oblastjo. Tako je denimo Ronija Kordiša zmotilo, da je predsednik Italije Mattarella namesto Nataše Pirc Musar na obisk povabil nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Kordiš se je ta to novico odzval z besedami: “Koga ti predstavljaš v tujini? Dost je blo… sam drek je ostal za teboj”.

Pri tem bo zanimivo, če se bo oglasila predsednica strateškega sveta za sovražni govor Nika Kovač. Politični analitik Miran Videtič pa je ob tem Roniju Kordišu sporočil, da takšne poteze bolijo “intelektualce”. Trenutno si ne upajo proti Italiji uporabljati besede fašizem, saj sem jim gre za sedež v Varnostnem svetu. Videtič je še dodal, da bi bilo dobro razmisliti, zakaj v tujini vabijo preteklega predsednika republike in ne sedanje predsednice.