“Mislim, da nas ne bo manj, če pa nas bo manj, pa nas bo zato, ker imamo službe in se ne moremo vsi vedno udeležiti tega protesta, ker nam je služba le prioriteta. Vztrajali pa bomo toliko časa, ker vsak jing ima svoj jang, dokler bo nasprotna stran zatrjevala svoje, bomo tudi mi tam, da pokažemo alternativo,” je v Temi dneva dejal predstavnik Rumenih jopičev Matej, ki je komentiral levičarske politkolesarske mitinge in protiproslavo na dan državnosti, in ki ljudi vabi k udeležbi na jutrišnjem petkovem dogodku na Prešernovem trgu ob 18.30 uri, da bomo vsi skupaj boljše živeli, in da ne bomo znova zapadli v totalitarizme. Polikolesarski mitingi ob petkih in razne sramotne protiproslave, kjer se odvijajo perverzni prizori in ponosno razkazuje totalitarna simbolika, peljejo v bedo anarhistične levičarske diktature, katere predokus sta tovarna Rog ali Metelkova. “Seveda, branili bomo vse spomenike, vse praznike, ki simbolizirajo Slovenijo in našo zgodovino,” je še dejal Matej. 

V drugem delu oddaje Tema dneva 1. julija pa je Luka Svetina gostil predstavnike rumenih jopičev. Tokrat je Svetina uvodoma dejal: “V četrtek so se na Prešernovem trgu v času protiproslave, ki je bila namenjena izkazovanju nestrinjanja z vlado Janeza Janše, slovenski javnosti predstavili tudi t. i. rumeni jopiči. Šlo je za skupino mlajših moških, ki so se zbrali okoli kipa dr. Franceta Prešerna, katerega so po svojih besedah želeli zaščititi pred vandali iz vrst levičarskih anarhistov, ki so želeli kip skruniti. Poleg skandiranja v podporo Janševi vladi, so največ pozornosti osrednjih medijev poželi zato, ker je nekdo med njimi iztegnil desnico po vzoru fašistov. Drugi ga je takoj udaril po roki. Danes bomo enega izmed njihovih članov vprašali, kdo so in kaj hočejo, tudi to, ali imajo v svojih vrstah res fašiste.”

Kontrarevolucija je tukaj. Pričela se bo ob 18.30 uri v petek, na Prešernovem trgu. Rumeni jopiči nameravajo protestirati glasno, vendar mirno. Vsi, ki si želijo dogodka udeležiti, naj imajo s seboj rumene jopiče in maske za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Tako so na spletu zapisali Rumeni jopiči, ki želijo mirno odgovoriti na vse provokacije, ki smo jim bili priča v zadnjih tednih na petkovih protestih. Na protiprotestih so poleg tega, da so pred levimi vandali branili Prešernov kip, opozarjali na to, da so Antifa levičarski skrajneži. Braniti želijo spomenike državnih praznikov in spomin na ključne dogodke slovenske osamosvojitve.

 

Avtor Domen Mezeg, več lahko preberete tukaj.