S podlim konstruktom na “seznamu za odstrel” tudi Radovan Cerjak kot nadzornik Telekoma

Radovan Cerjak (Foto: Matic Stojs)

Na tako imenovane “sezname za odstrel” niso imuni tudi nekateri, ki nikoli niso delovali politično. Odvetnik in član nadzornega sveta STA ter Telekoma Radovan Cerjak se namreč sprašuje, če je edini razlok za pritisk na njih to, da so bili imenovani v času vlade Janeza Jaše, potem smo res prišli v svobodo. Cerjak se sprašuje še: “ali bo vlada zamenjala nadzornika STA, ki je razkril zaupni dokument“.

Zaradi bližajoče se skupščine Telekoma s namreč skuša Radovanu Cerjaku obesiti staro zadevo, ker vlada ni našla nič drugega. To kaže, da Golobova vlada nima “seznamov za odstrel” samo v javni upravi ampak tudi v nadzornih svetih. Gre namreč za zadevo, ki mu jo je očital tudi Bojan Veselinovič, da naj bi ukradel dokument. Cerjak jasno navaja, da je dokument prejel v roke in nikjer ni bilo jasno navedeno, da se dokumenta ne sme odnesti. Pri tem navaja, da v kolikor član nadzornega sveta v roke prejme neko gradivo, je le to namenjeno njegovemu arhivu.

“Mogoče celo mislijo, da bom sam odstopil, a ne bom,” je poudaril Cerjak, ki meni, da se vse skupaj dogaja po naročilu nekoga iz ozadja, morda tudi kakšne agencije. “Zdaj je svoboda – vsaj za ene – in to pač počnejo. Če pa je kdo mislil, da se bom postavil pred zid in rekel, da sem kriv, se je pač zmotil. Ne mislim spremeniti svojega prepričanja – če je moje politično prepričanje razlog, da moram oditi, naj me zamenjajo, ampak bo za to seveda potreben ustrezen postopek. Mene vlada ni imenovala na nobeno nadzorniško mesto, ampak me je imenoval Državni zbor,” je izpostavil. Če želijo Cerjaka razrešiti, bodo morali spremeniti zakon – kar pa ga niti ne bi čudilo. “Vem pa, da nisem edini, verjetno ciljajo tudi na druge,” je še dejal Cerjak in še enkrat poudaril, da se ne namerava niti prodati niti spremeniti ali odstopiti. Če so to pričakovali, so se zmotili.

Vir: Nova24TV