S Samom Rugljem po Triglavskih poteh

Foto: twitter.com

Letos obeležujemo 240 let od prvega vzpona na najvišji slovenski vrh – Triglav. Prav tako je letos pomemben mejnik za Aljažev stolp, saj je le-ta v dolini prvič doživel restavratorsko preobleko. Zato so se v Knjižnici Šentjur odločili, da v svojo sredino povabijo Sama Ruglja.

Zakaj Samo Rugelj?

Samo Rugelj je že od malih nog navdušen hribolazec. Takrat se je po hribih in dolinah »preganjal« z očetom, mamo in sestro. Sedaj mu družbo v planinah največkrat delajo žena in otroci, včasih pa kam skoči tudi sam ali s prijatelji. Samo Rugelj ima za sabo že skoraj pol stoletja planinarjenja in v tem času se je v njegovi zbirki nabralo tudi zavidljivo število vzponov na Triglav. Vzpone na slovenskega očaka je opravil v najrazličnejših časovnih obdobjih in različnih družabnih kombinacijah. Je tudi avtor knjige Triglavske poti v kateri o teh poteh spregovori malo drugače – med unikatnim pohodom na najvišji slovenski vrh.

Foto: bukla.si

V pogovoru, ki ga bo vodila Manca Čujež bosta z gostom triglavske poti ubirala malo drugače predvsem na doživet in hudomušen način. Zato ste vsi vabljeni, da si v torek, 11. decembra 2018, ob 18. uri vzamete čas in si pridete predstavitev triglavskih poti ogledati v Ipavčev kulturni center v Šentjur.

M.I.