V Sloveniji nasilju levičarskih skrajnežev ni videti konca in se samo stopnjuje. Konec prejšnjega tedna je bila ena od številnih groženj, ko so protivladni protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa, na kateri je bil upodobljen predsednik vlade Janez Janša.

Le-ta je ob tem spomnil na besede Ivana Krambergerja, kandidata za predsednika države leta 1992, ko je povedal: In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst.” Z življenjem je Kramberger plačal takšna nasprotovanja levičarjem. Ali smo tudi mi zdaj na tej poti? Morda. Na tem področju se v skoraj 30 letih ni kaj dosti spremenilo.

 Leva stran, predvsem predsednica stranke SD Tanja Fajon ima polna usta sladkih besed o dialogu, pomirjajoči oziroma spravni politiki, enotnosti ter nenasilju, ni videti, da bi njene besede kakorkoli uresničevali. Ne politiki na levi strani in ne njihovi simpatizerji. Namreč nič spornega se jim ne zdi, da na primer predsedniku vlade Janezu Janši grozijo s smrtjo, pred parlamentom sežigajo lutke notranjega ministra Aleša Hojsa, postavljajo okrvavljene šolske klopi pred ministrstvo za kulturo, lepijo fotografije zdravnikov ter nekaterih poslancev, jim grozijo s smrtjo ter še in še bi lahko naštevali.

Vir: Nova24TV