Saj ni res pa je! Novi sekretar SD Frangež, po vzoru Mira Cerarja namesto “peace, ljubav, bok” uporabil prioritete “voda, mir, čebele”

Foto: X Ana Novak

Po tem, ko je Dominika Švarc Pipan s svojim nakupom Litijske 51 dodobra pretresla vrste Socialnih demokratov in se je pokazali njihova netransparentna politika, so v stranki hitro našli nove obraze. Tako so na hitro na mesto generalnega sekretarja stranke postavili Matevža Frangeža, ki pa je že s prvim javnim nastopom naredil pravo blamažo tako sebi kot stranki.

Vendar kljub nekaterim bizarnim izjavam slovenskih politikov s pomočjo osrednjih medijev prikrijejo njihovo neznanje. Tako je pred 8 leti denimo “blestel” takratni predsednik vlade Miro Cerar, ki je v telefonskem pogovoru dejal, ki bi naj potekal s takratnim hrvaškim mandatarjem Tihomirjem Oreškovićem, v resnici pa je šlo za komično potegavščino dejal: “peace, ljubav, bok”. Mediji so ta zdrs, hitro prikrili in v javnosti dajali vtis, da ni pri tem nič narobe. Vendar kot kaže, se jim takšne blamaže na levici ponovno pojavljajo?

Novi generalni sekretar SD Frangeš namreč prioritete stranke vidi v vodi, miru in čebelah. Tako je denimo izjavil “voda, mir, čebele”. Gre za izredno nenavadno politiko oziroma prioritete stranke, ki sestavlja vladno koalicijo. To je opozorila tudi nekdanja poslanka Monika Gregorčič: “Ker nisem spremljala Tarče, sem mislila, da je ta voda, mir in čebele, ki danes rojijo po X-u, kakšen hec… A ko sem jo pogledala z zamikom, me je skoraj kap.”

Vir: X