Saj ni res pa je! Tanja Fajon že sedaj v kratkih rokih išče izgovor za denar, ki ga vladi ne bo uspelo počrpati iz Evrope za odpravo posledic ujme

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Slovenska levica ima kot kaže že pred dejanskimi zadolžitvami pripravljene izgovore, za delo, ki ga ne bodo njihove vlade odpravile. Nič drugače ni v primeru zadnje ujme, ki je prizadela Slovenijo in za reševanje katere je morala Evropska unija skorajda Sloveniji sama dodeliti pomoč. Tudi zunanja ministrica Tanja Fajon se pri tem poslužuje takšne prakse.

Slovenija ima dejansko z vlado Roberta Goloba in ministrom Aleksandrom Jevškom ter državnim sekretarjem Markom Koprivcem že v običajnem času velike težave s črpanjem evropskega denarja. Kako se bo sedaj ta služba obnesla, ko bo potrebno denar za obnovo posledic zadnje ujme pridobiti še bistveno hitreje, bo izredno zanimivo videti. Potrebno se je namreč zavedati, da je predhodna sredstva izpogjaala vlada Janeza Janše in ga je potrebno samo “pobrati” od Evrope. Sedaj pa bo morala vlada Roberta Goloba dejansko sama pridobiti ta sredstva.

In še pred pričetkom pridobivanja teh sredstev, je zunanja ministrica Tanja Fajon našla izgovor, če vlada ne bo uspela pridobiti vseh ponujenih sredstev. Za N1 je namreč dejala, da Evropa državi ponuja visoko pomoč, vendar so izredno kratki roki za pridobitev sredstev. Tako vladni predstavniki že iščejo izgovor za stvari, ki se lahko zgodijo, namesto, da bi zavihali rokave in pridobili denar ter ga preusmerili ljudem, ki potrebujejo pomoč.

Vir: Twitter