Saj ni res pa je! Za nosilca liste DeSUS najpomembnejša tema priznanje Palestine, medtem, ko polocica upokojencev živi pod pragom revščin in nima dostopa do zdravnika!

Foto: Pixabay.com

Še, ko je bila stranka DeSUS parlamentarna stranka se je nič kolikokrat zastavilo vprašanje čigave interese zastopa, ker s svojimi dejanji vsekakor ni zastopala interesov upokojencev. Tudi po izpadu iz Državnega zbora se zgodba kot kaže nis premenila in se še vedno ukvarjajo z vsem drugim, le z ugodnostim za upokojence ne. Tej svoji tradiciji se niso odrekli niti s kandidatno listo za evropske volitve.

Na to dejstvo je opozoril ekonomist dr. Matej Lahovnik, ki opozarja, da je za nosilca liste DeSUS prvorazredna tema priznanje Palestine. “Več kot polovica upokojencev živi s pokojnino pod pragom revščine, čakalne dobe v zdravstvu so rekordne, zakon o dolgotrajni oskrbi mrtva črka na papirju, nosilec liste DeSUS za EU volitve pa pravi, da je ključno priznanje Palestine,” je opozoril dr. Matej Lahovnik.

Da še kako drži teza o tem, da je DeSUS taleč politike in nikakor ni v pomoč upokojencem v boju za njihove pravice opozarja dr. Boštjam M. Turk. Hkrati pa spominja na 15 let staro obljubo takratnega predsednika stranke Karla Erjavca o 1.000 evrih pokojnine za vse. “Zanje je ključno. S tem dokazujejo svojo pripadnost novemu razredu, tovarišiji #JETNIKISVOBODE. Za ljudi jim je pa vseeno. Bi moral biti pa človek res hudo naiven, če bi mislil, da jih upokojenci pod pragom revščine kaj ganejo. Kaj je že obljubil 2008 KErjavec? 1K penzije…,” ob takšnih prioritetah DeSUS-a opozarja Boštjan M. Turk.

Vir: X