Saj ni res pa je! Zoran Janković še enkrat pokazal kdo je gazda te vlade, ko se je pojavil kar na tiskovni konferenci vlade!

Foto: Zajem zaslona X / Zballe

Že ko se je moral pred novinarji za izrečene besede opravičiti takratni minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ljubljanskemu županu za izrečene besede, se je pokazalo kdo je gazda v tej vladi. Že takrat se je namreč v Sloveniji zgodil precedens vseh predcedensov, da se mora minister za izrečene besede opravičiti županu glavnega mesta. Sedaj smo znova bili priča zgodbi, da se je na novinarski konferenci vlade pojavil ljubljanski župan, ki pa se je za nameček zelo arogantno obnašal.

Vladne predstavnike je najbolj ujezilo vprašanje novinarjev ali je predsednik vlade res pozval Urško Klakočar Zupančič k odstopu. Ker je bil nerazumljivo zakaj na seji prisoten Zoran Janković je ob tem dejal, da sedaj on zapušča vladno novinarsko konferenco. Novinarja je še zanimalo kako premier komentira zaslišanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar.

Takoj se je oglasila vladna predstavnica Melita Župevc, ki je želela, da novinarji zastavljajo samo vprašanja vezana na povprečnine. Ker je novinar zahtevalodgovore predsednika vlade, je ta brez besed v spremstvu ljubljanskega župana odkorakal iz dvorane. S tem se je še enkrat več pokazalo, da je Golob samo marioneta, ki dejansko z vodenjem vlade nima nobene veze.

Vir: X