Samo Vesel: “Edino pravo sporočilo Levice je, da so v enem letu mentalno in dejansko državo približali Kubi in Venezueli”

Luka Mesec, koordinator Levice. (Foto: Printscreen)

Ob prvi obletnici vlade Roberta Goloba, kljub slabemu stanju in protestom različnih skupin državljanov, želi koalicija prepričevati kako so uspešni. Prav tako so tudi v Levici prepričani, da je njihovo zadnje leto vladanje prineslo mnoge uspehe, vendar je realna slika povsem drugačna.

https://twitter.com/SVesel/status/1663855875847598081?s=20

Tako je denimo Luka Mesec želel oziroma želi državljanom “prodati zgodbo” o največji investiciji v stanovanja v zadnjih 20. letih. Kljub temu, da je že pred volitvami govoril o pripravljenih lopatah, danes po njegovem 90 milijonom za stanovanja ni še nobenega vidnega rezultata.

Zdravnik Samo Vesel je takšen hvalospev ministra Mesca pospremil z besedami: “Edino pravo sporočilo bi bilo: s komaj 4.4% glasov smo uspeli peljat scat celo koalicijo in v enem letu državo mentalno in dejansko približat Kubi in Venezueli bolj, kot si je Miha predstavljal v najbolj drznih sanjah.”

Do takšnih navedb ministra je prav tako kritičen poslanec SDS Andrej Hoivik, ki poudarja, da trenutna vlada za to področje namenja 50 milijonov iz evropskih sredstev. Ta sredstva pa so bila pridobljena v času vlade Janeza Janše. 15 milijonov pa naj bi zagotovil Stanovanjski sklad, kot vsako leto.

https://twitter.com/andrejhoivik/status/1663875489784791041?s=20

Vir: Twitter