Samo Vesel ob Golobovem predlogu: “Čakalna vrsta se bo podaljšaka za 500-600 bolnikov letno. Ceste bodo bolj polne. Odsotnosti z dela bo neprimerno več.”

Foto: Zajem zaslona

Človek, ki kot predsednik vlade bogatu služi s prodajanjem elektrike državi, danes zdravnikom žuga, da jim bo omejil delo v zasebnih ambulantah. Da gre še za eno skrajno neprimerno in nepremišljeno potezo Roberta Goloba opozarjajo mnogi, kot tudi zdravnik Samo Vesel. Slednji je v kratkem zapisu na družbenem omrežju pojasnil, da bodo s tem samo izgubili pacientje, nihče pa ne bo nič pridobil.

https://x.com/SVesel/status/1791372599634629022

Kot poudarja Samo vesel gre še za eno nepremišljeno in škodljivo potezo Goloba, s katero naj bi krepili javno zdravstvo. Da gre za popolnoma zgrešen koncept je prikazal na lastnem primeru, ko že 8 let opravlja pediatrično in fetalno kardiološko ambulanto v SB Slovenj Gradec. Na praktičnem primeru pojasni, da s svojim delo pripomore k 500 do 600 več pregledov na leto in to v eni regiji.

S tem pripomore, da ljudje opravljajo preglede v domači regiji, s tem se zmanjša tranzicija, hkrati pa po drugih bolnišnicah ne rastejo čakalne dobe. V nadaljevanju pojasnjuje, da za svoje delo plačuje državi vse prispevke, sedaj pa bi vlada to ukinila. Najbolj pomemben a je zaključek zdravnika Vesela: “Kaj sledi? Delal bom samo v matični bolnišnici, v kateri je program pol o zaseden in ga tudi presegamo. Čakalna vrsta se bo podaljšaka za 500-600 bolnikov letno. Ceste bodo bolj polne. Odsotnosti z dela bo neprimerno več. Jaz pa bom mesečno zaslužil nekaj sto evrov manj.”

Vir: X