Samovšečnost trenutne politike ne pozna meja – Samuel Žbogar se razglaša za najboljšega veleposlanika

Foto: Zajem zaslona X

Samo leto in nekaj mesecev je minilo od nastopa vlade Roberta Goloba in nič kolikokrat smo že lahko videli, da trenutna oblast nima stika zrealnostjo. To se nenazadnje nanaša tudi na njihovo delo in same kompetence, ki jih naj bi imeli po svojem mišljenju. Tako smo sedaj po najboljših ministrih – lastno miljenje posameznikov, dobili najboljšega veleposlanika v OZN.

Dobra samopodoba človeka na pomembnih funkcijah je vsekakor lahko pozitiven atribut, vendar je pri tem zelo tanka meja med samovšečnostjo. In ravno to mejo danes politiki in predstavniki Golobove vlade mnogokrat prestopijo, vendar žal neupravičeno. Temu segmentu se je sedaj pridružil še Samuel Žbogar, ki ga je oblast imenovala za veleposlanika v OZN.

Žbogar je namreč za medije dejal, da sprejema sklep vlade, ki je po njegovem za veleposlanika predlagala najboljšega predstavnika. Ali gre res za najboljšega predstavnika oziroma veleposlanika, ki ga je lahko predlagala Slovenija bo pokazal čas. Predvsem je pa zanimivo, da se že danes Žbogar predstavlja za najboljšega, ko te funkcije še sploh ni opravljal.

Vir: X