Savinjsko nabrežje v veselem decembru krasijo lampijončki

Foto: MOC

Na dan Svetega Miklavža so dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja Savinjsko obrežje okrasili s 76.-imi čudovitimi ter unikatnimi lampijončki. Tako so se poleg otrok  lahko polepšanja mesta razveselile tudi Celjanke in Celjani.

Tako domačini kot obiskovalci Celja lahko letos občudujejo lampijončke v obliki: čarobnih lizik, snežakov, Božičkov, polarnih medvedov, risanih junakov, zvezd. To je le nekaj oblik, ki jih lahko vidite v tej prečudoviti zbirki in ki dopolnjujejo praznično okrasitev Celja. Lampijončke so letos ustvarjali dijaki 7.-ih celjskih srednjih šol, učenci vseh desetih osnovnih šol, varovanci šestih vrtcev skupaj s svojimi enotami. Oblikovanju so se pridružili tudi stanovalci Dijaškega in študentskega doma Celje.

Na Mestni občini Celje so zelo ponosni na otroke in mlade, ki obiskujejo celjske vrtce in šole ter so hkrati hvaležni vzgojno-izobraževalnim zavodom, ki podpirajo njihove projekte. Prav tako so prepričani, da takšno povezovanje bogati mesto in prinaša veselje njegovim prebivalcem. Lampijončki so mesto in občane povezali že šesto leto zapored in na Mestni občini Celje  upajo, da bo takšno sodelovanje še dolgo trajalo.

Z občine so še sporočili, da so iz Vrtca Danijelov levček, enote Center prejeli prisrčne želje: »V praznični čas z radostjo, ljubeznijo, toplino in medsebojno naklonjenostjo«.

M.I.