Na včerajšnjem posvetu o delovanju stranke je širše vodstvo SD podprlo predsednico Tanjo Fajon v pripravah na naslednje volitve z ambicijo, da zmagajo. Fajonova je izpostavila, da so vrata stranke odprta ter napovedala, da bodo naredili vse za to, da ljudem povrnejo zaupanje v politiko ter v socialno demokracijo. Na posvetu je preko spleta sodelovalo okoli 80 članov širšega vodstva stranke, posvet pa je Fajonova pa novinarski konferenci označila za uspešnega. V SD so tako prepričani, da imajo alternativo sedanji vladi ter da bodo znali z državo upravljati bolje. Seveda lahko le ugibamo, kakšen program so pripravili, na ogled so do sedaj postavili predvsem sovražno naravnano politiko do vlade Janeza Janše, žaljenje, spodkopavanje vseh predlogov vlade, vključno z nasprotovanjem ukrepom za zajezitev virusa, onemogočanje novinarskega dela, tožarjenje ter širjenje laži o delovanju vlade v Bruslju in še bi lahko naštevali.

Tanja Fajon je poudarila, da so stabilna stranka z dolgo tradicijo ter široko mrežo, da pa bodo še ambiciozneje gradili medsebojno zaupanje ter spoštovanje in v to prepričali tudi volivce. Obenem je pojasnila, da je prejela izjemno močno podporo kolegov s terena. Sama je mnenja, da so predčasne volitve najboljša izbira, a da so v rokah predsednika vlade Janeza Janše. Je pa zatrdila, da je SD na volitve pripravljena.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je povedal: “Vsak dan sem bolj prepričan v to, da bomo SD na naslednjih volitvah zmagali, da bo vodilno vlogo v državi prevzela Fajonova.”Ob tem je še dodal, da je sobotna klavzura pokazala, da v stranki SD res vre, od “pozitivne energije”. “

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo