Ljubljana, 16. marec 2021 – Včerajšnji dan je zaznamovala interpelacija ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Po navedbah stranke SD naj bi otroci v času izobraževanja “utrpeli nepopravljivo” škodo kljub temu, da so se ves čas izobraževali, poleg tega pa so včerajšnjo razpravo pri SD izkoristili za diskriminacijo poslanskega kolega iz vrst SDS. Na navajanje Soniboja Knežaka iz SD se je odzval Jure Ferjan iz SDS z besedami: “Konkreten primer (ne)strpnosti stranke SD, ker sem v preteklosti delal na Nova24TV, sem za njih “izgubljen primer”. Če ne deliš njihovih prepričanj in stališč sledi diskriminacija.”

Med drugim je bilo v parlamentu Juretu Ferjanu očitano, da je izgubljen primer, ker naj bi veliko časa delal na Nova24TV. Na ta navajanja se je Jure Ferjan odzval z besedami: “Vi meni govorite, da sem brez argumentov? Naj vas popravim. Na Nova24TV nisem delal večino dosedanjega poklicnega časa, ampak polovico dosedanjega poklicnega časa. Ampak ni bistvo v tem. Bistvo je v tem, da ste sami dejali, da me ne poznate in da me niste spremljali, pa me vseeno predalčkate in diskriminirate. Vaše besede največ povedo o vas.”

Navajanje poslancev SD več kot očitno kaže, da ravno to kar očitajo drugim, da so nestrpni, sami izvajajo politiko nestrpnosti. Kot kaže si v SD ne predstavljajo demokracije, saj ravno v demokraciji prevladujejo različna mnenja, ki se soočajo med sabo. Prav tako so v SD včeraj pokazali kako si predstavljajo svobodo medijev v Sloveniji in diskriminacijo drugače mislečih, kar so nenazadnje pokazali tudi s preprečitvijo vstopa na njihovo tiskovno konferenco pred nekaj dnevi.

Ob tem še spomnimo na njihovo razlago tega dogodka: “Kot veste, smo v stranki SD zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj s strani vašega medija že pred časom sprejeli odločitev, da z vašim medijem ne sodelujemo. Žal z načrtnim generiranjem laži in sovraštva nadaljujete še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli.” 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo