Praznični december. Najlepši čas v letu, čas, ki ga preživimo skupaj z najbližjimi in čas obdarovanj. Pa je to res najlepši čas v letu? Za tiste v izobilju morda je, kaj pa za socialno ogrožene družine? Za tiste družine, ki si ne morejo privoščiti vsega, in ki otrokom ne morejo kupiti kar si želijo, pa morda december ni najlepši čas. Zato smo se podmladek Slovenske demokratske stranke v Šentjurju zopet odločili za dobrodelno noto, da vsaj malo polepšamo ta prazničen čas in obdarili smo pet socialno ogroženih družin v občini Šentjur.

Z našo dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za družine smo začeli že pred decembrom in v slabem mesecu se je nabralo ogromno stvari. Zbirali smo lepo ohranjene igrače, copate, odeje, knjige, zvezke, topla oblačila in hrano. Tako smo minulo soboto, 21. decembra 2019 obiskali pet socialno ogroženih družin in vsako družino obdarili z veliko škatlo hrane za vso družino, vsak otrok pa je prejel tudi svoj paket. Skupaj smo obdarili 17 otrok. Seveda pa nam to ne bi uspelo brez donatorjev in naših prijateljev in znancev. Zato se iz srca zahvaljujemo našim donatorjem: trgovina Jager Šentjur, trgovina Tuš Kea Šentjur, Metro Celje, Hrib Dobje – trgovina Odlično Šentjur, poslanki Državnega zbora Republike Slovenije Jelki Godec, gospodu Jožetu Koržetu, Klemnu Hrovat s.p. Hrovat in Teamigurumi (Tea Menih). Za donacije pa se zahvaljujemo tudi našim družinam, prijateljem in znancem, ki so pomagali po svojih močeh in s tem pokazali, da nas pri našem delu podpirajo.

V SDM Šentjur smo bili veseli, da je naša akcija uspela in razveselila družine in njihove otroke. Skupaj smo mnenja, da nismo polepšali praznike samo obdarjenim družinam, ampak smo si z našo dobrodelno noto polepšali božične praznike tudi mi. Zares je čaroben občutek, ko vidiš nasmejane otroke in iskrice v očeh in veš, da si naredil nekaj dobrega, lepega in koristnega. V SDM Šentjur že imamo načrte za prihodnje leto, ki bo zagotovo tudi dobrodelno obarvano, vsem občankam in občanom pa želimo blagoslovljene božične praznike, leto 2020 pa naj bo zdravo, ljubeče, uspešno, dobrodelno, skratka čarobno!

Prispevek napisala predsednica SDM Šentjur Martina Kroflič.