Se bo Slovenija vrnila 30 in več let nazaj in ponovno častila ljudi, ki so “parirali” pod rdečo zvezdo, namesto tistih, ki so se borili za demokracijo? Podmladek SD namreč z idejo o preimenovanju letališča Jožeta Pučnika.

Janez Stanovnik. Foto: Arhiv Nova24TV.

Nekatere ideje članov strank trenutne oblasti bi najmanj lahko označili za bizarne, če ne še kaj hujšega. Najbolj žalostno in zaskrbljujoče pa je, da so povezane z nekim preživetim sistemom, ki bi Slovenijo vrnil 30 in več let v zgodovino, hkrati pa povzročil čaščenje ljudi, ki so se bahali z rdečo zvezdo na prsih. Kaj je ta simbol prinesel delu slovenskega naroda je že pokazal del zgodovine, verjetno bo celoto “razgalil” prihajajoči čas, v kolikor bo država obdržala vsaj še kanček demokracije.

Podmladek SD je namreč ponovno obudil idejo, da bi se letališče Jožeta Pučnika na Brniku preimenovalo v letališče Janeza Stanovnika. Žal v podmladku kot očeta naroda vidijo nekoga, ki je zagovarjal sistem iz katerega je Slovenija izstopila pred tridesetimi leti in je mnogim slovenskim družinam prizadejala hude bolečine.

Na drugi strani so se s takšno pobudo odrekli človeku, ki je v državo pomagal pripeljati demokracijo in s tem tudi normalno polemiko o takšnih temah. Če nič drugega bi bilo že dobro pogledati, kako bi se denimo v času Stanovnika pogovarjali o podobnih temah in kako bi oblast sprejela določene predloge, ki niso v skladu z njenimi načeli. Da lahko tudi podmladek SD izraža svoja stališča je zaslužna demokracija, kljub temu, da so le ta zelo podobna bivšemu rešimo a jim demokracija vseeno to omogoča.

Zaradi vsega povedanega je nekako nerazumno, da bi ob 100 letnici rojstva Janeza Stanovnika želeli Sloveniji odvzeti edino svetovno “znamenitost”, ki jo imamo v spomin na človeka, ki nam je pripeljal ureditev po vzoru razvitega sveta v državo. Na drugi strani pa jo poimenovati po človeku, ki je vztrajal po “hermetičnem” zaprtju države pred vplivi razvitega sveta.

Vir: Twitter