Se bodo v Nordijskem centru Planica s poimenovanjem mladinskih skakalnic v skakalnici Družine Prevc poklonili tej veliki športni družini?

Foto: Zajem zaslona

Zadnje desetletje in več slovenske smučarske skoke v veliki meri zaznamuje družina Prevc, pa naj si bo tukaj govora za moške ali pa ženske predstavnike te športne discipline. Po tem, ko se je v nedeljo poslovil legendarni Peter Prevc je še pred tem njegova sestra Nika Prevc osvojila veliki kristalni globus v ženski kategoriji. Takšni trenutki so tudi priložnost, da objekti na katerih se kalijo prihodnji rodovi takšnih šampionov, dobijo imena po vzornikih teh mladih generacij.

Zaradi tega je poslanec SDS Bojan Podkrajšek podal pobudo, da se dve skakalnici v Nordijskem centru Planica preimenujejo v skakalnici Družine Prevc. Celotno pobudo objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

v Nordijskem centru Planica, ki predstavlja eno izmed najbolj pozitivnih zgodb izgradnje in uporabe športne infrastrukture v Sloveniji, so v tem trenutku za športne aktivnosti smučarskih skokov in poletov na voljo štirje segmenti skakalnic in sicer:

  • –  otroške skakalnice,
  • –  mladinski skakalnici,
  • –  Bloudkova velikanka in
  • –  Letalnica bratov Gorišek                          

Letošnjo skakalno sezono so tako kot že več preteklih sezon, zaznamovali odlični športni rezultati članov družine Prevc. Kljub dejstvu, da se bo ob koncu aktualne sezone upokojil najuspešnejši slovenski skakalec in najstarejši izmed bratov Prevc, Peter Prevc, ne obstaja bojazni, da tudi v prihodnje ne bi bili deležni neverjetnih skakalnih uspehov preostalih aktivnih članov družine, Domna in Nike Prevc. To dejstvo se je potrdilo že v aktualni sezoni, ko je Nika Prevc pometla s konkurenco in osvojila Veliki kristalni globus.
Na podlagi vseh dosedanjih rezultatov članov družine Prevc, ki se odražajo tudi v dodatni prepoznavnosti Slovenije v svetu, s čimer se ustvarjajo različni pozitivni učinki tako za gospodarsko kot družbeno klimo, dajem pobudo Vladi Republike Slovenije, da se mladinski skakalnici v Nordijskem centru Planica preimenujeta v skakalnici Družine Prevc.

Vir: SDS