Še Butalcem bi se zdele nekatere izjave smešne!? Golobovi imajo denar za nakup 13 tisoč računalnikov, ne vedo pa, če bi lahko zbrali za nakup papirja za referendume!

Foto. Zajem zaslona (YouTube)

Ko človek pomisli, da nižje ne gre, se z Golobovo vlado še vedno pojavi situacija, ko se izkaže, da je ta misel napačna. Sedaj namreč Državno volilno komisijo skrbi, da bi se ob izvedbi volitev in referendumov na isti dan lahko zgodilo, da bi zmanjkalo papirja. Bolje zapisano, je s takšno izjavo v javnost prišel predsednik DVK Igor Zorčič.

Slednji je namreč za MMC izrazil zaskrbljenost, da bi lahko DVK-ju ob istočasni izvedbi evropskih volitev in referedumov zmanjkalo papirja za glasovnice. Skrbi ga, ker je potrebno za vsak referendum natisniti 1,7 milijona glasovnic. Res zanimiva skrb, če vemo, da ima država več kot šest milijonov evrov za nakup 13 tisoč računalnikov, ki jih skladišči, lahko pa bi ji zmanjkalo 190 tisoč evrov za nakup papirja.

V nadaljevanju pojasnjujemo preprost izračun nakupa papirja, da nas ne bodo tisti, ki se izdajajo za novinarje z napačnimi podatki zasliševali od kot nam ta podatek. Če DVK potrebuje 1,7 milijona glasovnic, to pomeni 3.400 paketov s 500 listi. Pri tem smo zavzeli stališče, da gre za liste formata A3 katerih “polna” cena znaša okvirno 55 evrov za paket. Skupna cena tako znaša manj kot 190 tisoč evrov, kar je res žalostno, da takšne zadeve skrbijo predsednika DVK-ja, ne kako čim bolj racionalno porabiti davkoplačevalski denar.

Vir: X