Še en mačehovski odnos vlade do gasilcev? Skozi osrednje medije želijo vso zaslugo za pogasitev požara na Krasu pripisati izključno vodnemu topu?

Foto: Twitter

Mačehovski odnos vlade in predsednika Roberta Goloba do gasilcev in gasilstva se iz dneva v dan vse bolj očitno kaže v pravi luči. Pri tem mu bodo kot kaže močno podporo nudili tudi nekateri mediji in njegovi podporniki.

Medtem, ko so najprej gasilcem obljubili, da jim bodo za delo na terenu (Krasu) namenili finančna sredstva, se sedaj vse kaže povsem drugačna zgodba. Kljub težavam, ki sta jih priznala celo ministrica Tatjana Bobnar in Marjan Šarec s svojim “šarcizmom” z vodnim topom, ki so ga poslali na Kras, želijo sedaj prikazati drugo plat zgodbe.

Skozi članke v osrednjih oziroma vladi naklonjenih medijih namreč želijo vso zaslugo za pogasitev požara na Krasu izključno policijskemu vodnemu topu. S tem minimalizirajo požrtvovanje gasilcev v boju z najobsežnejšim požarom v Sloveniji.

“Še kakšna 2 članka morjo napisat o tem kako je vodni top rešil Kras. Ker po 5ih takih člankih še nisem prepričan 100%. Zgleda je vodni top Luka Dončić slovenskega gasilstva,” se je glasil eden od odzivov na takšno početje medijev in vlade v zvezi z gašenjem požara na Krasu.

Vir: Twitter