Še eno uspešno »kadrovanje« Liste Marjana Šarca in nagrada za »pošteno« delo z Darijem Krajčičem

Foto: LMŠ

V mesecu februarju se je v Sloveniji zgodila afera »sendvič«, ko je takratni poslanec liste Marjana Šarca Darijo Krajčič na Odboru za kmetijstvo pred kamerami priznal, da je iz trgovine ukradel sendvič. V nadaljevanju je poslanec odstopil s funkcije poslanca, sedaj pa je bil za svoje delo in pošteno priznanje nagrajen z mestom direktorja na območni enoti Zavoda za gozdove Nazarje.

Škandal 24.si je poročal, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da je Darijo Krajčič postal direktor območne enote državnega Zavoda za gozdove Nazarje, ki pokriva območje celotne Zgornjesavinjske, Šoštanja in Šaleške doline. Organizacijska enota je razdeljena na 3 krajevne enote, ki imajo 20 revirjev in se raztezajo na 69.141 kvadratnih kilometrih. Gozdovi obsegajo 48.162 hektarjev v katerih naj bi lesna zaloga obsegala 374 kubične metre na hektar in v katerih naj bi letno posekali 6,4 kubičnega metra na hektar, kar znaša 219.992 kubičnih metrov za celotno površino.

Kljub temu, da je Krajčič do nove službe prišel preko javnega razpisa, nekatera ugibanja v lokalnih krogih namigujejo, da pri odstopu v aferi sendvič »očitno vedel nekaj kar bi bilo obremenjujoče za sedanjo oblast,« še poroča Škandal 24.si.

Ni pa to osamljena zgodba prehajanja iz ene dobro plačane službe na drugo po določenih aferah v času vladanja Liste Marjana Šarca. Tako sta v tem času tudi Lidija Glavina in Jože Jaklin za afere na prejšnjih položajih bila nagrajena z dobrima službama v državnih podjetjih. Glavina s službo na GEN-I in Jaklin za službo prokurista DUTB v Beogradu.

Vir: Škandal24.si