Se je obljuba Levice iz gradnje 30 tisoč stanovanj, spremenila in sicer v nacionalizirati 300 tisoč stanovanj?

Foto: Pixabay.com

Kljub navedbam pred volitvami še koordinatorja Levice Luke Mesca, da imajo že pripravljena orodja za gradnjo novih stanovanj in da je bila to ena od glavnih zavez te stranke, je Slovenija danes še vedno na istem. Kljub temu, da je stranka že leto in 5 mesecev vladna partnerica, pri gradnji novih stanovanj nismo prišlji dlje od obljub. S tem dobivamo še eno od mnogih prelomljenih obljub, ki so jih dale stranke Golobove vlade.

Ker je vladna koalicija vse bolj na trhlih temeljih bi bilo vseeno dobro izvedeti kaj lahko na tem področju ljudje v tem mandatu sploh pričakujejo. Takšna in podobna vprašanja zanimajo tudi političnega analitika Marka Pavlišiča. “Kje smo z 30.000 novimi stanovanji? Vem, da niso zgrajena, ampak a imamo vsaj kakšen konkreten plan? Vsaj za naslednji dve leti?” To so vprašanja, ki jim Marko pavlišič postavlja tako vladi kot Levici.

Na takšna vprašanja je sicer kratek odgovor podal Borut Rončević, ki pa je odgovor podal malo zares in malo s pridihom humorja. “Mislim, da je domet Levice bolj pri tem, kako nacionalizirati 300.000 stanovanj,” je zapisal Borut Rončević. In če vemo, da se danes koordinatorica Levica rada klanja nekdanjemu sistemu, verjetno od takšnih dejanj nismo daleč?

Vir: X