Se je Urška Klakočar Zupančič glede dosedanjih povabil slovenskih politikov na Dunaj zlagala?

Foto: Twitter (JerryOh)

“In dejstva, da po mojem vedenju še nihče od slovenskih politikov razen dr. Danila Turka ni dobil takega vabila preko diplomatskih tokov, mi je bilo strogo odsvetovano, da bi vabilo zavrnila.” To je del odgovora s katerim je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič želela preko Facebook profila stranke Gibanje Svoboda opravičiti svojo pot na Dunaj z vladnim letalom Falcon.

V zadnjem tednu dni je bilo tako s strani državnega zbora, same predsednice kot medijev podanih že nič koliko izgovorov. Vendar se z skoraj vsakim vse bolj zapleta zgodba okoli tega obiska oziroma bolje rečeno načina. Če se je izkazalo, da je celo uradna stran Državnega zbora razkrila, da v tem primeru predsednica ni načrtovala nobenega državniškega obiska, se je sedaj zapletla še sama.

V svoji izjavi je namreč navajala, da obiska ni zavrnila, ker naj bi bila poleg nekdanjega predsednika dr. Turka, edina državnica, ki je prejela takšno vabilo. Po tej njeni izjavi se je izkazalo, da tudi ta teorija ne pije vode, saj je denimo že leta 2006 takšno vabilo prejel Janez Janša. Da je bil Janez Janša leta 2006 povabljen na novoletni koncert na Dunaju, sta poročala tako MMC RTV Slovenija in STA: “Slovenski premier Janez Janša se je danes na Dunaju na povabilo avstrijskega kanclerja Wolfganga Schussla udeležil novoletnega koncerta dunajskega filharmoničnega orkestra”.

Nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša je zato ob takšni izjavi Klakočar Zupančičeve zapisal: “Ja, še nihče ni dobil takega vabila.” 

Vir: Twitter