Se nam obetajo obsežne kadrovske čistke Roberta Goloba s pomočjo zakona o združevanju SDH in DUTB?

Foto: Nova24TV

Lahko v Sloveniji z novo vlado pričakujemo uresničitev napovedi, ki jo je za RTV Slovenija podal morebitni novi predsednik vlade Robert Golob? Golob je namreč napovedal, da bo njihova vlada zamenjala čisto vse ljudi, ki so se zaposlili v času vlade Janeza Janše.

Po navedbah portala Požareport se bi naj namreč pripravljal “tihi načrt Roberta Goloba, ki bo poskrbel za zamenjave v enem zamahu”. Po poročanju omenjenega medija naj bi se namreč pripravljal poseben zakon o združitvi Slovenskega državnega holdinga in DUTB, ki bi naj tudi določal, da se z uveljavitvijo tega zakona sproži padec vseh vodstvenih organov SDH in DUTB. Po navedbah Bojana Požarja naj bi to pomenilo, da bi tako prišlo do avtomatičnega odstopa celotnega nadzornega sveta in uprave SDH in odstopa upravnega odbora ter izvršnih direktorjev pri DUTB.

Do takšnega zakona naj bi prišlo po navedbah Požarja še poletjem, kar bi imelo za posledico, da bi se konec avgusta kot po tekočem traku zvrstile skupščine posameznih državnih podjetij na katerih naj bi se množično odpoklicalo nadzorne svete.

Požar ob tem opozarja in napoveduje, da bo ob zamenjavah »Janševih političnih nastavljencev« s »strokovnimi kadri« ter mogočih upravičenih odpravninah tudi javno mnenje prizanesljivo. Al kot piše Požar: »Te odpravnine bodo mediji, ki jih obvladuje tranzicijska levica ali nova vladna koalicija, orkestrirano očitali tistim, ki jih bodo dobili (češ, bili so politično nastavljeni, zdaj bodo pa v žepe še pobasali na deset tisoče evrov), namesto da bi izplačila odpravnin očitali tistim, ki jih bodo zaradi predčasnih zamenjav in nastavljanja naših dejansko povzročili …?!«

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.

Vir: Demokracija