Se nam s svobodo Golobove vlade obeta celo pomanjkanje zdravil?

Foto: Pixabay.com

Šele v tretji #lekarna so imeli #Plavix. #Farmacevtka v lekarni v #Koseze pravi, da imajo nasploh pomanjkanje #zdravil-a in da ne ve, kako bo čez en mesec (ko zaloge presahnejo),” se je glasil zapis Jožeta Biščaka. Ne gre za prvo opozorilo posameznika, da lahko z novo vlado Roberta Goloba pričakujemo pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin med katere spadajo tudi zdravila.

S prihodom na oblast je Robert Golob ljudem v Sloveniji obljubljal svobodo in že takrat so mnogi opozarjali, da gre za svobodo posebne vrste, ki ne bo enaka za vse. Skozi nekaj več kot dva meseca delovanja te vlade so ljudje na različnih primerih opozarjali, da res lahko pride do stanja, ko bo pojem svoboda imel dva pomena in sicer za prvo razredne in za drugo razredne.

Ljudje in nenazadnje tudi strokovnjaki opozarjajo, da se nam zaradi neresnega oziroma ne dovolj angažiranega pristopa Golobove vlade k reševanju določenih tem, ki lahko imajo vpliv na naš vsakdanjik lahko pripeti pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin. V to kategorijo bi lahko uvrstili tudi zdravila in sodeč po zapisih na socialnih omrežjih in besedah strokovnjakov se nam lahko pripeti ravno to.

Nekdanji prvi mož revije Demokracija Jože Biščak je namreč opisal izkušnjo z iskanjem zdravil po ljubljanskih lekarnah, kjer se že soočajo z pomanjkanjem zalog zdravil.

Vir: Twitter