Se nam z novo predsednico DZ kot spoštljiva komunikacija obeta uporaba oznak “diktator Janša” in “zafrustriran osebek”?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Na včerajšnji ustanovni seji so poslanci za novo predsednico DZ izvolili Urško Klakočar Zupančič, ki jo je na tajnem glasovanju podprlo 55 poslancev, 25 pa jih je bilo proti. Predvsem zanimive so bile v tej smeri, da je govorila kako si bo prizadevala za kulturno in spoštljivo komunikacijo v hramu demokracije.

“Lahko je ostro, vendar primerno argumentirano in nikoli osebno žaljivo.” Poslanskim kolegom je svetovala, da kadar javno kritizirajo, naj kritizirajo dejanja, ne oseb. “Na tak način dostojno pokažemo, da se z nečim ne strinjamo, vendar ob tem ne ranimo človekovega dostojanstva. Spoštovanje do govorca pa pokažemo tudi s poslušanjem. S pazljivim poslušanjem in razumevanjem se lahko izognemo marsikaterim konfliktom,” je prepričana.

Vendar bi lahko rekli, da so vse te besede postavljene pod zelo velik vprašaj. Glede na preteklo komunikacijo Klakočar Zupančičeve je zelo težko govoriti, da je to prava oseba, ki lahko govori o spoštljivi komunikaciji. Veliki diktator Janša“,..”zafrustriran osebek s kriminalno preteklostjo…” so njene besede, ki v trenutku pokažejo, da je sama osebno žalila in pokazala nespoštovanje.

Foto: Nova24TV

Na imenovanje Klakočar Zupančičeve se je odzvala tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki je zapisala: “Predsednik DZ naj bi bila oseba z integriteto. Gre tudi za to, da funkcija ni zlorabljena in v nasprotju z etičnim kodeksom ter v škodo posameznika ali določene poslanske skupine. Smrt janšizmu, diktatorji…so izrazi Klakočar Zupančičeve. Zadnja je, ki lahko razpreda o spoštovanju vseh”.

Vir: Nova24TV